Wednesday, January 26, 2011

2011

2011 a. esimene võistlus on seljataga. Toimus see siis 15. jaan Tartumaal Kilgi tallides. Alati enne rajale minekut on minu jaoks suurim probleem koerale õige annuse motivatsiooni doseerimine ehk siis "mitu sekundit Mäkule mänguasja näidata, ilma, et ta hulluks läheks". Tundub, et esimesel rajal sai seda natuke palju, kuna tunnelist sai koer sisse nii suure hoo, et võttis peale seda kaks järjestikku tõket, mis numbriliselt teps mitte järjekorras ei olnud. Sain veel korra teda hüüda, aga üle ta sealt oligi. Minu jaoks oli see üllatus, kuna tavaliselt Mäku ei mõtle ise ega lukusta suvalisi takistusi. Tulemuseks siis disklaf.
Video:

Teisel rajal olin natuke targem ja arvestasin, et heal pinnasel jookseb koer niikuinii paremini, niiet liigne mänguasjaga vehkimine ei tule kasuks. Proovisin keskenduda ning tulemuseks saimegi puhta raja, aga õnnetu 1.53 sek. üle aja. Tean täpselt, et aega röövib meie meeletult aeglane poomi lõpp, aga hetkel ma võistlustel muudmoodi ei saa. Positiivseks kohaks oli minu jaoks slaalomi läbimise kiirus ja sisseminek. Pikalt oli see meie "murelaps" kuid järjepideva harjutamise tagajärjel saame trennis isegi slaalomisse sisenemist teha läbi tagantlõikamise. Võistlustel veel seda katsetama ei kipu :). Samuti olin rahul Mäku okseri sooritusega, kuna kotist välja tuiskav väikeste silmadega siga võib kergelt jätta selle olemasolu kahe silma vahele.
Video:


2010. aastast õppisime järgnevat:
*ei kihuta koera eest minema, vaid ootan teda rasketel kohtadel e. mingi nurga all hüpatavatel tõketel.
*slaalomisse mineku ja püsimise saab bullterjer selgeks siis, kui seda terve suve koduaias harjutada.
*kontaktpinna tähendusest saab bullterjer selgeks siis, kui seda terve suve koduaias harjutada ning päev enne võistlust kindasti üle korrata.

2011. ootused:
*kiirem poomi läbimine ehk, et koer jookseks üle poomi galopis ning pidurdaks alles kontaktpinnal, mitte languse alguses.
*kaugemalt slaalomisse minek
*üldise tempo tõstmine ilma, et koer (loe: perenaine) kaotaks pea
*kaugemalt tõkkele saatmise
*paremini toimiva "edasi" ja "ringi" käskluse
*A3 jõudmine (ning mis seal salata ka EMV osalemine)

Samuti teen vaikselt üht-teist ka Elliga, kes oskab läbi tunneli ja üle poomi joosta. Eelmisest nädalast alates käime kutsikate agility rühmas ning teeme kodus kuulekust.

No comments:

Post a Comment